Oude Bennink grijpt zege in Aquathlon

Enschede – De campus van de Universiteit Twente vormde afgelopen dinsdag het decor van het tweede onderdeel van de Twentse Triathlon Tour: de Aquathlon. Een wedstrijd over 500 meter zwemmen, drie kilometer hardlopen om vervolgens wederom het zwembad in te duiken voor nog eens 250 meter zwemmen. Met name voor de goede lopers en zwemmers een uitstekende mogelijkheid om hun plaats in het klassement van de Tour te verbeteren. Het was dan ook niet verrassend dat de uitstekende zwemmer en hardloper, Mark Oude Bennink de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten.

Al na het eerste zwemonderdeel nam hij de leiding, met een comfortabele voorsprong op Frank Heestermans, met niet ver daarachter Remco Siers, Stefan Paalman en Guido Gosselink. Heestermans -oud-winnaar van de Aquathlon- hield aanvankelijk Oude Bennink nog in het zicht, maar moest steeds meer terrein prijsgeven. Na het looponderdeel had Oude Bennink een ruime marge opgebouwd van zo’n 45 seconden. In de laatste 250 meter zwemmen wist hij dit nog uit te breiden tot een kleine minuut. Heestermans eindigde als tweede.

Spannend was de strijd om de derde plek tussen TCT-er Guido Gosselink en Alohaan Jan-Roelf Heerssema. Gosselink nam bij het zwemmen een kleine voorsprong, maar dit werd dichtgelopen door Heerssema. Met een halve lengte voorsprong dook Heerssema als eerste het water in voor het afsluitende zwemonderdeel. Heel langzaam kwam Gosselink terug, ging er zelfs overheen, maar na een velle eindsprint kwam hij bij het aantikken net wat minder goed uit met zijn slag, waardoor Heerssema een fractie eerder aantikte.

Oude Bennink nam met zijn overwinning ook de leiding over in het tussenklassement van de Tour. Met de duathlon van Azelo en de Hulsbeek triathlon nog voor de boeg heeft hij een minuut voorsprong op Heerssema, die op zijn beurt een marge van 20 seconden heeft te verdedigen op Gosselink.

Spannend was het dinsdag ook in de masters-serie, waar Tom Tiehatten als eerste uit het water kroop. Martin Veenhuizen moest bij het zwemmen bijna een minuut op Tiehatten toegeven, maar door een sterk looponderdeel wist Veenhuizen met een marge van een halve minuut aan het tweede zwemonderdeel te beginnen. Uiteindelijke bleven hier slechts vier seconden van over; genoeg voor de overwinning bij de masters. Een kleine minuut daarachter was het Andre Gorter die het podium completeerde. Ook in het tussenklassement van de tour gaat Veenhuizen nu ruim aan de leiding.

Bij de dames was wederom Brigit Landewe de sterkste. In het oosten is ze dit seizoen bijna niet te kloppen. Landewe kwam een tiental seconden achter snelste zwemster Mariska Winter uit het water, maar liep een ijzersterk looponderdeel en was daarna bij het zwemmen niet meer te achterhalen. De strijd om het zilver ging tussen Saskia Bekhuis en Jony Heering, die bijna de hele wedstrijd schouder aan schouder aflegden. Uiteindelijk was het Heering die er met de tweede plaats vandoor ging, met slechts twee seconden voorsprong op Bekhuis en tevens de leiding nam in het tussenklassement van de Tour.

De jeugdafstand werd een prooi voor Stijn Jansen. Bij het lopen had hij een ruime marge genomen op zijn achtervolgers. Tijdens de laatste honderd meter zwemmen, leek het nog even spannend te worden, maar uiteindelijk versloeg hij nipt Brit Peters. Fenne Keulstra werd derde.

Heren senioren
1 Mark Oude Bennink 19:55
2 Frank Heestermans 20:50
3 Jan-Roelf Heerssema 21:33
4 Guido Gosselink 21:34
5 Martijn Paalman 21:57

Heren masters
1 Martin Veenhuizen 23:26
2 Tom Tiehatten 23:30
3 Andre Gorter 24:21
4 Aje Niks 25:06
5 Leo Belshof 25:10

Dames
1 Brigit Landewe 24:05
2 Jony Heering 25:02
3 Saskia Bekhuis 25:04
4 Esmee Peters 25:07
5 Susan Boode 25:36

Jeugd
1 Stijn Jansen 12:29
2 Brit Peters 12:33
3 Fenne Keulstra 13:05

Terug naar overzicht
Webton Twentse Triatlon Tour  Schrijf je in en doe mee!
© 2016 Webton Twentse Triatlon Tour   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl