Aquathlon

Datum: dinsdag 20 juni 2017

Welkom op de pagina van de Aloha Aquathlon te Enschede (campusterrein Universiteit Twente). Op deze pagina staat alle informatie die je als deelnemer moet weten over de wedstrijd.

Afstand: 500 m zw – 2,75 km lo – 250 m zw
Afstand jeugd: 200 m zw – 0,95 km lo – 100 m zw
Locatie: Universiteit Twente, Enschede
Organisatie: D.S.T.V. Aloha

Startlijst 2017

Volgt.

Algemeen

De Aquathlon is het tweede onderdeel van de Twentse Triatlon Tour. Deze wedstrijd bestaat uit achtereenvolgens zwemmen, lopen en weer zwemmen. Deze wedstrijd vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Jaarlijks wordt ook de welbekende UT-Triathlon op ditzelfde terrein georganiseerd. Evenals bij de UT-Triathlon is de organisatie van de Aquathlon in handen van Aloha, de studenten triatlonvereniging van Enschede. Net als de overige wedstrijden van de Twentse Triatlon Tour gaat de Aquathlon over relatief korte afstanden. Hierdoor is de Aquathlon bij uitstek geschikt voor beginnende triatleten en andere sportievelingen. Natuurlijk komen ook de meer competitief ingestelde deelnemers volledig aan hun trekken. Vooral de goede zwemmers zullen hier hun slag willen slaan voor het klassement van de Twentse Triatlon Tour!

Programma (wijzigingen o.v.b.)

  • 18:30 uur: Zwembad open / aanmelden deelnemers in buitenbad
  • 19:00 uur: Start serie 1 (o.a. jeugd)
  • 19:45 uur: Start serie 2
  • 20:00 uur: Prijsuitreiking jeugd
  • 20:30 uur: Start serie 3
  • 21:15 uur: Start serie 4
  • 22:00 uur: Verwachte finish laatste deelnemer
  • 22:15 uur: Prijsuitreiking

Inschrijfgeld en betaling

Niet-tourdeelnemers dienen los voor dit evenement te betalen op de wedstrijddag zelf. Gelieve hiervoor gepast geld mee te nemen. Het inschrijfgeld bedraagt:

  • met NTB atleten- of aspirantenlicentie*: 5,00 euro (jeugd: 4,00 euro);
  • zonder NTB atleten- of aspirantenlicentie**: 8,00 euro (jeugd: 7,00 euro).

*KNWU en KNZB-licentie gelden bij deze wedstrijd als atletenlicentie.
**De kosten voor een daglicentie bedragen 3,00 euro.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt handmatig. Om dit in goede banen te leiden krijgt u voor de start van uw serie een badmuts. Deze dient u te dragen bij beide zwemonderdelen. Het is mogelijk dat ook uw startnummer met stift op uw bovenarm wordt geschreven. Daarnaast krijgt u een startbaan toegewezen. Beide zwemonderdelen dient u in dezelfde baan te doen; mocht u in de verkeerde baan springen voor uw tweede zwemafstand, dan volgt automatisch diskwalificatie. Na de startserie dient de badmuts weer bij de organisatie ingeleverd te worden.

Parcours

Er wordt begonnen met 20 banen zwemmen in het 25-meter buitenbad op de campus van de Universiteit Twente (voor de jeugd is dit 8 banen). Ondanks dat er banentellers langs het zwembad staan die voor u de banen tellen en zullen aangeven wanneer u nog de laatste 50 meter (= 2 banen) moet zwemmen, ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het zwemmen van de juiste afstanden bij de deelnemer zelf. Voor het lopen dienen 3 ronden van 0,9 km (totaal 2,7 km) te worden gelopen achter het zwembad (met een aanloop), gaande deels over de campus en deels over de sintelbaan (de jeugd loopt 1 ronde van 0,9 km) (zie hieronder voor een kaart van het loopparcours). De deelnemer is eindverantwoordelijk voor het lopen van het juiste aantal ronden. U komt via de achteruitgang het zwembad weer binnen en dan dienen er nog 10 banen te worden gezwommen (voor de jeugd is dit 4 banen). U finisht wanneer u de wand heeft aangetikt; u hoeft dus niet uit het water te klimmen om te finishen!

parcours-aquathlon

Wedstrijdlocatie

Het buitenzwembad is aangegeven met nummer 57 op de plattegrond (opent als pdf) van de Universiteit Twente.

Parkeren

Er dient rekening gehouden te worden met het parkeerbeleid op de UT; voor verkeerd parkeren staat een boete van 60 euro. Wij dienen zoveel mogelijk deelnemers te laten parkeren op de parkeerplaats achter het buitenbad, rechts naast het zwembad gebouw #57 (voor de meeste bekend als de wisselzone voor de teams tijdens de UT-Triathlon). Let op: deze parkeerplaats is met de auto alleen te bereiken via de Langenkampweg/Horstlindelaan. Mochten er hier te weinig parkeerplekken zijn dan zal er geparkeerd moeten worden bij gebouw de Hogekamp (#45). Deze plekken zijn alleen te bereiken via de Boerderijweg en De Zul.

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen via de e-mail.

 

Webton Twentse Triatlon Tour  Schrijf je in en doe mee!
© 2016 Webton Twentse Triatlon Tour   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl