Na de duatlon weten de atleten precies wat hen zaterdag te doen staat

Hengelo – Als onderdeel van de Twentse Traithlon Tour (TTT) vond woensdag 18 augustus in omgeving Borne en Azelo de duathlon plaats. De wedstrijd, bestaande uit 3 km. lopen, 11,7 km fietsen en tot slot 2 km. lopen, groeit jaarlijks enorm qua populariteit. Dit jaar werd zelfs bijna de max. van het totaal aantal mogelijke deelnemers bereikt en dat kwam mede door een goede vertegenwoordiging van de jeugd!

Voor hen klonk dan ook als eerste het startsignaal! Om 19:00 zijn zij onder het toeziend oog van het publiek en de deelnemende masters & dames begonnen aan een verkorte versie van deze duathlon. Bloedfanatiek legden zij de twee looprondes af, waarna zij op de fiets sprongen voor 2 ronden fietsen. De wat kleinere fietsen waren zeker niet minder profi en een enkeling beschikte zelfs al over een tijdrithelm. Geweldig om deze mannen en vrouwen zo fanatiek bezig te zien. Na 25:27 was het Koen Wiggers die na zijn afsluitende loopronde als eerste de streep passeerde, gevolgd door Bodi Del Grosso en Ruard Smeenge. In het tussenklassement na de duathlon is het ook Wiggers die aan de leiding gaat, gevolgd door Stijn Jansen en Del Grosso.

Exact ��n minuut na de start van de jeugd, zijn ook de masters en de dames vertrokken. De zojuist vetrokken jonge hazen vormden een mooi doelwit voor hen, maar in de eerste kilometer is er niemand in geslaagd om Wiggers in te halen. Na 33:54 was het Martin Veenhuizen die bij de masters als eerste over de meet kwam, gevolgd door Erik Lentfert in 34:02. De mannen zaten dicht bij elkaar en ook in het algemeen klassement strijden zij samen met Aje Niks (die derde werd) om de eerste plaats. Na de duathlon heeft Veenhuizen een gat weten te slaan van 2:46, dus dat wordt moeilijk te overtreffen voor Niks en Lentfert. Spannender wordt waarschijnlijk de batlle om de tweede plaats, al weet je nooit wat de heren nog in petto hebben! Bij de vrouwen stond ook Ingrid Prigge aan de start. Al doet zij niet mee aan de hele tour, wel wist ze hier in Borne/Azelo de winst te pakken. Heerink en Boode werden respectievelijk tweede en derde. Heerink wist daarmee haar eerste plaats in het algemeen klassement te behouden en Boode veroverde van Bekhuis de tweede plaats, waardoor Bekhuis (vijfde bij de duathlon) naar de derde positie opschoof in het algemeen klassement. Ook bij de dames zal er zaterdag een interessante strijd plaats gaan vinden!

Om 20:00 uur was iedereen van de eerste startserie gefinished en was het aan de heren senioren om zich op te stellen in het startvak. Voordat zij werden weggeschoten ging de aandacht uit naar de Top-3 van de jeugd, die onder luid applaus hun welverdiende medailles in ontvangst mochten nemen. Bij de mannen was het Oude Bennink die aan de leiding ging in het algemeen klassement, gevolgd door Heerssema en Gosselink. Na de drie looprondes was het een kopgroep van vijf man die bij elkaar waren gekomen op het fietsparcours. Onder hen de alleen de nummers 1 en 2 van het algemeen klassement. Aangezien zij ook allen tegelijk de fietsrondes erop hadden zitten, zouden de laatste twee looprondes de doorslag moeten geven in de uiteindelijke uitslag. De ene wisselt net iets sneller dan de ander of heeft net iets meer herstel nodig van het fietsen, waardoor de groep van vijf na de eerste loopronde al iets uit elkaar was gerekt. De verschillen waren niet groot, maar dat er (weliswaar secondes) verschil gemaakt kon worden dat stond vast. Na 32:04 was het Oude Bennink die de zege pakte, op de voet gevolgd door Gerben Schreurs (een niet-tour-deelnemer). Na hem volgde Heerssema in 32:26 die daarmee zijn voorsprong op Gosselink (33:07) met ruim 40 seconden uitbreidde. Gosselink finsihte uiteindelijk als 8e, maar voor hem eindigden drie niet-tour-deelnemers.

De atleten weten nu precies was hen zaterdag te doen staat! Dit jaar worden voor het eerst de starttijden bepaald aan de hand van de onderlinge verschillen (in tegenstelling tot een puntenwaardering). Dit betekend dat per categorie de top van het algemeen klassement gaat starten op basis van zijn exacte achterstand in tijd van degene die een positie boven hem/haar staat.

Het beloofd zaterdag dan ook een spannende race te worden en de weersvoorspellingen zijn goed, dus u bent dan ook van harte uitgenodigd om bij de dames en heren te komen aanmoedigen! Wij kijken uit naar een geslaagde eerste drie wedstrijden van de Twentse Triathlon Tour 2010 en hopen er zaterdag een mooie finale van te maken!

Terug naar overzicht
Webton Twentse Triatlon Tour  Schrijf je in en doe mee!
© 2016 Webton Twentse Triatlon Tour   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl